Svět shiatsu

Co je pro mne shiatsu?

4.10.2012 | Autor: Darja Havelková | Rubrika: Shiatsu

Cesta a zároveň cíl. Způsob života. Láskyplný a léčivý dotek propojující celou bytost. Intimní tanec v páru.

I když se shiatsu zabývám intenzivně stovky hodin měsíčně již téměř 20 let, jsem neustále překvapována. Kam až je možno se se shiatsu dostat. Kolik rozměrů může mít terapeutický dotek i slovo, co všechno se může otevřít a umožnit proudění-komunikaci.

Kolik vrstev osobnosti se zrcadlí v těle. Co vše, můžeme z těla a jeho reakcí vyčíst a vycítit. Buněčné vědomí má dlouhodobou paměť. Dokáže rozkrýt a ukázat i to, co bylo potlačeno do nevědomí. Ukáže to jen v případě, že jsme na to připraveni. Tělo ví, kdy je celý systém připraven na změnu. Tělo, na rozdíl od mysli, nelže. Něco předstírat může maska a obranný štít, zkušený praktik shiatsu však na jejich hru neskočí. Bude se snažit trpělivě a láskyplně navázat kontakt a komunikaci s jádrem bytosti – s tím, kým doopravdy člověk je.

Může dojít k uzdravení vnitřních zranění, která jsou již od dětství příčinou zablokovaného proudění životní síly, jelikož se naše Já odděluje od pocitů a bolesti spojené s těmito zraněními. Nejzásadnější zranění formující náš pozdější charakter a reakci na stres a dokonce i fyzický vzhled těla. Zranění, jež nás formující jsou: odmítnutí, opuštění, zrada, ponížení a křivda (nedocenění toho, kým je včetně citového chladu ze strany rodičů).

Shiatsu pomůže všechna tato zranění obejmout, přijmout a vyléčit. U každého to bude mít různé trvání, jelikož náš obranný systém je postaven pro ochranu ega, pro přežití. Je třeba respektovat správné načasování. Při shiatsu je důležité i zvědomění nejrůznějších souvislostí a to do té míry, do které je klient ochoten naslouchat a informace přijímat.

Shiatsu je cesta k sobě – něžná, léčivá, pravdivá a hluboká.

Dar


Přihlášení

Pro přihlášení na blog Svět shiatsu zadejte e-mail a heslo. Prohlížeč musí mít povelené Cookies.

Co je Svět shiatsu

Je to otevřený prostor pro sdílení. Je otevřen všem: praktikům shiatsu, klientům i odborné a laické veřejnosti, nastávajícím maminkám, rodičům i dětem. Obsah prostoru vyplní zájem a kreativita každého ze zúčastněných. Přidejte se, chcete-li...